Главният прокурор на Съединените щати назначи специален съветник, който да

...
Главният прокурор на Съединените щати назначи специален съветник, който да
Коментари Харесай

Властите в САЩ проверяват Байдън заради секретните документи

Главният прокурор на Съединените щати назначи специфичен консултант, който да разследва работата на Джо Байдън с класифицирана информация. Мерик Гарланд предприе мярката, откакто сътрудници на Байдън откриха секретни документи на две местоположения, свързани с него.

В четвъртък документи бяха открити в гараж и в една от стаите в къщата на президента в щата Делауеър. Те са от времето, когато Байдън беше вицепрезидент на Съединените щати. Той съобщи, че приема " насериозно " секретната информация и сътрудничи на управляващите по случая.

" Откриха дребен брой поверителни документи в складови пространства в дома ми и в моята персонална библиотека ", разяснява Байдън.

По-рано през месеца документи на президента бяха открити и в Центъра " Пен Байдън " във Вашингтон.

Обичайно при овакантяване на Белия дом държавният глава и неговият заместник би трябвало да предадат класифицираните документи на Националния списък. Миналата година стана ясно, че някогашният президент Доналд Тръмп също е запазил част от поверителните документи от мандата си като държавен глава и ги е съхранявал в дома си във Флорида.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР