Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото

...
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска имунитета на Кирил Петков заради канадското му гражданство

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител К.П. (бел. ред. Кирил Петков), някогашен министър-председател, по предложение на Софийската районна прокуратура (СРП), оповестяват от държавното обвиняване.

Искането е по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на писмена декларация, подадена от К.П. на съображение член 110 от Конституцията на Република България.

В предлагането на наблюдаващия прокурор от СРП се показва, че К.П. е подал декларацията пред орган на власт – Президента на Република България, като в нея умишлено е затаил истина – съществуване на двойно поданство, и удостоверил лъжа – отговаряне на изискванията за избиране на народни представители (престъпление по член 313 алинея 1 от НК).

 

Преди седмица, когато стана ясно, че прокуратурата му желае имунитета, Кирил Петков разгласява своя позиция във Facebook профила си, в която показва, че " ще изчакам да се сформира и проработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън ".
" В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си непринудено, тъй като знам, че няма от какво да се опасявам ", написа още той.

“Искането за събаряне на имунитет идва две години откакто прокуратурата разгласи, че няма по какъв начин да проверява Петков за прословутата декларация за поданството му, защото подобен състав на закононарушение не съществува в Наказателния кодекс. ”

„ До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да създадем цялостна промяна в правосъдната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?

Аз съм горделив, че се отхвърлих от второто си канадско поданство, тъкмо с цел да мога да бъда част от смяната, която идва и която след повече 30 години липса на правдивост най-сетне ще отстрани институционално всички безконтролни и подвластни чиновници на правосъдната система и системата за сигурност. “, безапелационен бе Патков.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР