Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работен разговор

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работен разговор
Коментари Харесай

Иван Гешев се срещна с Богдан Лику, първи зам.-главен прокурор на Румъния

Главният прокурор на Република България Иван Гешев организира работен диалог с Богдан Лику, първи заместител на основния прокурор на Румъния. Лику, който е някогашен основен прокурор в Генералната прокуратура на Румънския висш съд, е у нас за присъединяване във Втория работен конгрес на основните прокурори от Балканския район на тематика „ Ролята на прокуратурата за одобряване върховенството на закона “.

На срещата участва и прокурор Надина Спину, началник на отдел за интернационално правно съдействие в Прокуратурата към Върховния касационен съд, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Иван Гешев и Богдан Лику разискаха взаимоотношението сред прокуратурите на Балканските страни и построеното ползотворно съдействие сред българската и румънската прокуратури в подтекста на участието на България и Румъния в Европейския съюз.

Прокуратурата на Република България има подписано съглашение за съдействие с Генералната прокуратура при Върховния касационен съд на Румъния от 2019 година, както и Меморандум за съдействие с Дирекцията за следствие на проведената престъпност и тероризма на Румъния.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР