Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска да бъде изслушан на закрито заседание в Народното събрание

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители по отношение на съответни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие.

Изслушването е поискано на съображение член 26 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, който планува разискване с народните представители на активността на прокуратурата и проверяващите органи, в това число при зародили усложнения в реализиране на функционалностите им.

Главният прокурор показва, че чуването следва да се организира при закрити врата поради съдържаща се в досъдебните производства сензитивна информация.

В писмото се акцентира, че отбраната на независимостта на правосъдната власт е неразривно обвързвана с прозрачността и съдействието с другите управляващи. Откритият разговор би спомогнал за одобряване на европейските стандарти за гарантиране на непоклатимост и правдивост за обществото, показва Иван Гешев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР