Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно
Коментари Харесай

Иван Гешев е на работно посещение в ЕП

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно посещаване в Брюксел, където в интервала 26 - 27 януари 2022 година ще организира работни срещи с представители на Европейския парламент.

Основен акцент в диалозите ще бъде подложен върху ролята на правосъдната власт и в частност на Прокуратурата на Република България за одобряване на правилата на върховенството на правото у нас, както и провокациите, които стоят пред страната ни в тази тенденция. В рамките на срещите ще бъде прегледана законодателната рамка в подтекста на провежданата правосъдна промяна в България за използване на европейските стандарти в националното законодателство.

Главният прокурор Иван Гешев ще запознае европейските парламентаристи с проблемите, свързани със отбрана правата на ЛГБТИ-общността, малцинствени групи и хората в неравностойно състояние и ролята на прокуратурата за тяхното превъзмогване, както и с водещата роля на институцията по недопускане на зловредно задгранично въздействие, засягащо ползите на Европейския съюз и страните членки на НАТО.

В рамките на визитата си в Брюксел Иван Гешев ще се включи от Европейския парламент и в проведената от членовете на Мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи отдалечена среща, отдадена
на наблюдаване на демокрацията, върховенството на правото и човешките права в България. В тази връзка Прокуратура на Република България изпрати на членовете на Мониторинговата група информация за настоящото положение на въпросите, обект на разискване в предишни полемики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР