Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс публично обяви, че

...
Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс публично обяви, че
Коментари Харесай

Главният прокурор на Ню Йорк: Да, съдя измамниците от Nexo!

Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс обществено разгласи, че дава на съд българската компания за търговия с криптовалута Nexo поради грандиозна машинация и заблуждение на вложители. Според Летисия Джеймс компанията, ръководена от някогашния народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев, е подвела клиентите си, заблуждавайки ги, че е записана за продажба на скъпи бумаги и артикули.

В обява в Туитър Летисия Джеймс написа: „ Съдя крипто платформата Nexo за това, че нелегално не съумя да се записва и излъга за това вложителите си. Вместо да заблуждават жителите на Ню Йорк по отношение на сходството си със закона, крипто платформите би трябвало да се записват, с цел да работят тъкмо като другите капиталови платформи “.Часове преди изявлението на Летисия Джеймс, осем американски щата – Ню Йорк, Калифорния, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Вашингтон и Върмонт, оповестиха, че започват следствие против Nexo и не разрешават активността на компанията.

Срещу Nexo се води следствие и от ФБР за излъга в изключително огромни размери. Очаква се до седмици, а може би и до дни, да бъде поискано задържането на Антони Тренчев и неговия съучастник в Nexo Коста Кънчев.

Дружеството Nexo върти противозаконната си активност от България, въпреки да няма лиценз и у нас. До този миг от Българска народна банка не са коментирали заради каква причина против компанията не са подхванати проверяващи дейности и кой е позволил активността й у нас, изключително след подобен скандал с излъга за милиарди с криптовалута, осъществявани от българката Ружа Игнатова. Очаква се до дни от Съединени американски щати да изискат подпомагане от бъларските управляващи по аферата Nexo.Дружеството Nexo се управлява от някогашния народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев и от Коста Кънчев, който е обвързван с благотворителата фондация " Хелп карма ". От Nexo настояват, че ръководят цифрови активи за Щатски долар 12 милиарда. През последните месеци ФБР проверява активността на българската криптобанка поради данни за прикривана дупка в размер на над 4 милиарда $ от вложителите, поради противозаконна финансова активност – разпределяне на заеми в подмяна на поръчителство, както и поради сигнали за злоупотреби с скъпите бумаги и стоките на своите клиенти. Подобна понци скица беше приложена сполучливо в Съединени американски щати от Ружа Игнатова и криптопирамидата й OneCoin.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg