Главният прокурор на Израел повдигна днес срещу премиера Бенямин Нетаняху

...
Главният прокурор на Израел повдигна днес срещу премиера Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Обвиниха Нетаняху в корупция

Главният прокурор на Израел повдигна през днешния ден против премиера Бенямин Нетаняху обвинявания в корупция, които министър-председателят оприличи на опит за прелом, съобщи Ройтерс.
По този метод се ускорява несигурността към бъдещото управление на страната, хвърлена в политически безпорядък след два парламентарни вота без явен победител тази година.

Главният прокурор Авичай Манделблит разгласи решението, което включва обвинявания в рушвет, корист с доверие и машинация. Нетаняху отхвърля да е направил нещо неправилно и не е правно длъжен да подава оставка след покачване на обвинявания.

Полицията предложи през февруари Манделблит да повдигне обвинявания против десния министър председател в границите на продължителните следствия.

Нетаняху е обвинен в неправилното приемане на дарове на стойност 264 000 $, в това число пури и шампанско, от бизнесмении оказване на услуги в хипотетични опити да си обезпечи по-добро отразяване в най-тиражния вестник в страната.

Най-дълго служилият министър председател на Израел може да се окаже застрашен от 10 година затвор, в случай че бъде приет за отговорен в корупция и от най-много 3 година за машинация и корист с доверие.

Повдигането на обвинявания е първото по рода си против настоящ министър председател на Израел.

В реакция Нетаняху съпостави през днешния ден протичащото се с опит за прелом, а обвиняванията назова подправени и политически стимулирани.

Какви са обвиняванията

Манделблит съобщи през февруари, че има намерение да подведе под отговорност Нетаняху за трите случая, известни като Случай 1000, Случай 2000 и Случай 4000, изчаквайки последните чувания, която са се състояли предишния месец, посочи БНР.

Случай 1000: Нетаняху е упрекнат в машинация и корист с доверие. Смята се, че той е получи разнообразни дарове с висока стойност в подмяна на услуги за богат другар. Нетаняху споделя, че подаръците са част от другарството им и че не е работил несвоевременно в подмяна. Приятелят също отхвърля да е имало нещо неправилно.

Случай 2000: Нетаняху е изправен пред обвинявания в машинация и корист с доверие. Смята се, че той е сключил договорка с издател на огромен вестник да издейства законодателства, което да отслаби конкурентно издание против по-благоприятно отразяване. Също като премиера издателят отхвърля да е направил нещо неправилно.

Случай 4000: Той се счита за най-сериозният, защото Нетаняху е упрекнат в подкупничество, машинация и корист с доверие. Смята се, че той е насърчил регулаторни решения в интерес на водеща телекомуникационна компания в подмяна на отразяването му в по-добра светлина от един от уебсайтовете ѝ, като част от договорка с основния акционер. Премиерът упорства, че специалисти са подкрепили регулациите и че той не е получил нищо в подмяна. Акционерът също отхвърля нередности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР