Главният прокурор изпрати до председателя на Комисията по земеделието, храните

...
Главният прокурор изпрати до председателя на Комисията по земеделието, храните
Коментари Харесай

Главният прокурор внесе в НС становище, с което не подкрепя внесения законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите

Главният прокурор изпрати до ръководителя на Комисията по земеделието, храните и горите в 47-ото Народно заседание (НС) Пламен Абровскиотрицателно мнение по, импортиран от народния представител Владислав Панев и група народни представители.

В мнението се показва, че законопроектът не може да бъде подсилен заради неналичието на минимума от правни съображения за неговата нужда. Посочените от вносителите претекстове не съдържат безапелационни причини по отношение на аргументите, които постановат приемането му. Липсва проучване на съотношението сред дефинираните цели и предстоящите резултати.

Вносителите са установили изчезналото ясно разграничение сред индустриалния коноп (Cannabis Sativa L.) и марихуаната (CannabisIndica), които са от едно семейство, само че от друг тип. Те обаче не са създали ясна формулировка за разграничаването им. В същото време е препоръчано да има изключение и да се позволи цялостна преправка на растенията от типа Cannabis Sativa L. без ограничавания в задачата, за която могат да се употребяват добитите първични материали.

В оферти законопроект не се планува опция Министерството на здравеопазването или различен орган посредством своята профилирана администрация да реализира настоящ или следващ надзор върху наличието и концентрацията на интензивно вещество в добитата продукция. Не е ясно по какъв начин с предлаганите промени ще се усъвършенства ефикасността на държавните органи с оглед отбраната на застрашените от разпространяването на наркотични субстанции публични групи, като се има поради, че настоящата в този момент уредба е задоволително ясна и детайлизирана.

Главният прокурор показва негативно мнение по импортирания законопроект, защото съображенията на вносителите не са основани на законодателна целенасоченост, а са изложени само декларативни изказвания за развиване на технологиите, нововъведенията, привличане на вложения и нови работни места.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР