Главният прокурор Иван Гешев, заместникът му и директор на НСлС

...
Главният прокурор Иван Гешев, заместникът му и директор на НСлС
Коментари Харесай

Иван Гешев на театър в Сатирата. Аплодира Една задръстена звезда

Главният прокурор Иван Гешев, заместникът му и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов, представителят на прокуратурата Сийка Милева бяха след феновете на премиерата на новата режисура на Сатиричния спектакъл " Една задръстена звезда ", чийто режисьор е Калин Сърменов.

 

Автори на спектакъла са Слав Тенев и Боряна Иванова, а в актьорския състав видяхме Алекс Сърчаджиева, Борислав Захариев, Полин Лалова, Петър Калчев, Елена Атанасова, Иван Панев.

 

Темата на постановката е егоизмът, текстът е продължение на творчеството на Станислав Стратиев.

Действието се развива в днешно време в един краен квартал на столицата. През една неуместна история се пречупват безусловно всички страсти, които ни вълнуват.

" Става дума за егоизма на времето, в което живеем, за личната ни визия за света, която като че ли не можем да пренебрегнем. Така стигаме досега, в който човек е подготвен дори на ликвидиране, на крайни форми на мъчение над друго човешко създание, с цел да оцелее ", споделя пред Епицентър. бг  Калин Сърменов.

За Иван Гешев отчуждението в обществото е един от огромните проблеми на съвремието. Отужденият човек нерядко стига до обстановки, в които прави дейности, несъвместими със закона. Като голям проблем основният прокурор слага експанзията и атомизирането на обществото.

 

" Вината в никакъв случай не е в нас. Тя е там някъде, забулена в оправдания, в условия и искания. Всичко това обаче не значи, че би трябвало да се предаваме и да не се борим със себе си ", споделя още Калин Сърменов, който е и създател на стиховете в спектакъла.

 

Музиката е на Асен Аврамов. Сценографията на Антония Попова и Кирил Наумов.

В представлението участват студенти от Театрален лицей " Любен Гройс ".

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР