Главният прокурор Иван Гешев внесе искане за сваляне на имунитета

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе искане за сваляне на имунитета
Коментари Харесай

Главният прокурор иска сваляне на имунитета на народен представител от 48-ото Народно събрание

Главният прокурор Иван Гешев внесе искане за събаряне на имунитета на депутат от 48-ото Народно заседание, осведомят от Прокуратурата. 

Народният представител е с букви Д.А.

Главният прокурор изиска да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител, който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

С определение от 17.10.2022 година Софийски градски съд спря наказателното произвеждане против Д.А. на съображение член 25, ал.1, т.3 от Наказателно-процесуален кодекс - заради придобиване на депутатски имунитет.

Д.А. е обвиняем за търговия с въздействие (престъпление по член 304б, алинея 1, вр. член 26, ал.1 и член 20, алинея 2 от НК).

Продължаването на наказателното гонене против народния представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Д.А., съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 135, алинея 3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР