Главният прокурор Иван Гешев в становище по второто искане за

...
Главният прокурор Иван Гешев в становище по второто искане за
Коментари Харесай

Гешев в становище за отстраняването му: Недопустимо искане, защото ВСС е с изтекъл мандат

Главният прокурор Иван Гешев в мнение по второто искане за предварителното му освобождение

" Недопустимо искане, тъй като Висш съдебен съвет е с изминал мандат ", се споделя в мнението.  Гешев желае прекъсване на производството до изговаряне на Конституционния съд по настояването му за пояснение - изминал ли е мандата на Висш съдебен съвет? Искането е неприемливо, защото върху Йордан Стоев и Георги Кузманов, са налице доказателства, че върху тях е упражнено непозволено влияние “, се споделя в мнението на Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев упорства за отказ на четиримата членове на Прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет, които са се подписали под настояването.

" Дори и да бъде признато за възможно, настояването на четиримата кадровици, основният прокурор счита същото за безпричинно заради неналичието на осъществени непозволени дейности, както и неналичието на нарушение на Кодекса за етично държание на магистратите. 

По отношение използването на израза " политически отпадък " - основният прокурор показва, че той се е трансформирал в нарицателен, постоянно употребен от жители, и даже от публицисти, освен в народен, а и в международен мащаб. Според Гешев използването на израза " политически отпадък " не съставлява уронване на престижа на правосъдната власт “, се споделя още във второто мнение на Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР