Главният прокурор Иван Гешев увери, че няма личен елемент в

...
Главният прокурор Иван Гешев увери, че няма личен елемент в
Коментари Харесай

Гешев за питането до Конституционния съд за президента: Нищо лично

Главният прокурор Иван Гешев увери, че няма персонален детайл в питането му към Конституционния съд по въпросите за държавна измяна и следствие на президента, само че отхвърли да отговори на въпроси за следствието, от което бяха оповестени специфични разследващи средства и забъркано името на президента.

В началото на предходната седмица Конституционният съд образува дело по искане на Гешев за пояснение на текстове от главния закон, свързани с понятието " държавна измяна " и с опциите за следствие на президента. Ден по-късно прокуратурата разгласи, че има данни за закононарушение на президента и популяризира подслушвани със СРС диалози.

На въпроси защо е следствието, в което бе забъркано името на Румен Радев, и за какво беше пуснат записът с него, Иван Гешев отговори с нови въпроси и уточни имена на обвинени предприемачи като Веселин Божков, Ветко Арабаджиев и други

" Ние съблюдаваме закона подобен, какъвто е. Твърдения може да има всевъзможни, защитни тези може да има всевъзможни от хората, които считаме, че може би вероятно са нарушили закона ", сподели Гешев пред публицисти във Варна. На въпрос дали, говорейки за тези хора, има поради президента съобщи, " Не го имам предвид ".

" Няма следствие към президента ", сподели още основният прокурор и изясни, че се е обърнал към Конституционния съд, тъй като е бил сезиран от наблюдаващите прокурори по съответно досъдебно произвеждане, че съгласно тях има нарушаване на член 103 от Конституцията.

" Няма нищо персонално в това ", добави Иван Гешев

" Какво трябваше да направя? Да скрия това дело? Да го унищожа ", попита основния прокурор в отговор на въпрос защо е следствието, от което бяха пуснати СРС-тата. След като публицистите няколко пъти зададоха въпроса, той уточни, че " Нямам позволение да разясня делото ".

" Българската прокуратура няма персонални борби, няма персонални врагове, българският основен прокурор няма персонални врагове. От дейностите на българската прокуратура са недоволни всички, към които тя се е насочила, с цел да ангажира тяхната наказателна отговорност и когато българската прокуратура се насочи към това да обезпечи правдивост и съблюдаване на закона ", съобщи още Гешев.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР