Главният прокурор Иван Гешев успя да направи немислимото и в

...
Главният прокурор Иван Гешев успя да направи немислимото и в
Коментари Харесай

Гешев събра леви и десни на протест срещу олигархичния модел

Главният прокурор Иван Гешев съумя да направи немислимото и в четвъртък изкара на митинг в центъра на София политически съперници, които в последните 30 години са на диаметрално противоположни позиции. Стотици се включиха в гражданските митинги към постройките на президентството и Министерския съвет " против олигархичния модел, олицетворяван от Пеевски и Доган и охраняван от основния прокурор ". Протестът против " опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на настоящия мутренски модел на ръководство " стартира още към 14 часа. Първоначалната самодейност бе на проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, известни като " отровното трио " коментатори в предаването на Сашо Диков по телевизия " Евроком ". Към 18 часа към митинга се причислиха доста хора, включително и симпатизанти на Българска социалистическа партия. Сред тях излезе и президентът Румен Радев. " Скъпи българи. Благодаря на всички вас, които са тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е инцидентно. Българската мафия реализира невъзможното. Обедини почтените хора против себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която мафията употребява по най-безпардонен метод за собствен щит и политически репресии. Българската мафия е безпардонна, тъй като прекомерно дълго я търпяхме. Днес гневът се излива на площада. Не на страха! Ще си върнем България. Мутри вън! " , сподели Радев. " От свободата ни не остана съвсем нищо. Ние сме тук, с цел да защитим свободата си. Сега започваме и ще свършим, чак когато победим ", сподели адв. Николай Хаджигенов пред протестиращите. " Благодарим на леви, на десни. Наистина реализираха немислимото събраха ни на едно място. Ние не сме тук поради физическото лице Радев, а поради институцията, която е нападната. Има единствено демократи и недемократи. На този площад са събрани единствено демократи. Демокрацията не е благосъстоятелност единствено на един политически цвят ", добави от своя страна Арман Бабикян. Събитието, което отключи спонтанното оповестяване на два митинга, е невижданата прокурорска акция в президентството, при която в четвъртък бяха задържани двама съветници на президента. Това стана единствено ден откакто президентът Румен Радев удостовери, че гардовете от конфликтите със съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, са чиновници на НСО.
Радев също така настоя прокуратурата да ревизира парка " Росенец ", където се намира така наречен морски сарай на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, както и да бъде свалена държавната защита на Доган и предприемача и народен представител Делян Пеевски.

На идващия ден основният прокурор Иван Гешев сподели, че няма да се занимава със сарая на Доган, нито пък с похищението против Христо Иванов, който с " дебаркирането " си край лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган искаше да покаже " черната дупка в правовата страна ". Междувременно прокурори, служители на реда и чиновници от Бюрото за отбрана към основния прокурор влязоха за обиски и арести в президентството.

Още към два следобяд пред постройката на президентството стартира гражданска проява против " опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на настоящия мутренски модел на ръководство ".

" Тръгваме неотложно към " Дондуков " 2 в отбрана на демокрацията и ще застанем пред входа на Президентството като НСО – Народна Съпротива и Охрана ", оповестиха във фейсбук проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, известни като " отровното трио " коментатори в предаването на Сашо Диков по телевизия " Евроком ". Демонстрацията им е под надпис " Да спасим демокрацията ".

Възванието им е към " всички жители, които считат себе си за демократи, без значение от политически им разбирания, да защитят демокрацията ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР