Главният прокурор Иван Гешев скъса написаната си оставка и обяви,

...
Главният прокурор Иван Гешев скъса написаната си оставка и обяви,
Коментари Харесай

Политическите реакции за скъсаната оставка на Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев скъса написаната си оставка и разгласи, че той и фамилията му са били заплашвани. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов задочно се обърна към него и попита:

" Само аз съм му отговорен, единствено това разбрах. Като какъв да му предложа посланически пост - нито съм приказвал, нито съм се обадил на прокурор, единствено на него съм се обадил за състрадание, за какво да плашиш семейство - това е отпадък, а да наречеш избраниците на народа политически отпадък, ето това не е правилно. На нито един прокурор и арбитър не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал ", изясни Борисов.

Борисов разяснява, че не се плаши от още един арест, тъй като поддръжката на хората е видна. 

" До този миг той май не е посочил име ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по мотив изявлението на основния прокурор.

" Светът е цялостен със загадки ", добави от своя страна Томислав Дончев. 

От Движение за права и свободи дефинираха даването на оставка като персонален акт.

" Ние не сме оня орган, който ще се произнася, обаче сме тези, които би трябвало да създадат правосъдната промяна, в това число и с промени в Конституцията ", безапелационен бе Мустафа Карадайъ. 

От Българска социалистическа партия още веднъж се обърнаха за цялостна правосъдна промяна, която да не е фокусирана върху оставката на съответна персона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР