Главният прокурор Иван Гешев ще вземе под специален надзор делото

...
Главният прокурор Иван Гешев ще вземе под специален надзор делото
Коментари Харесай

Гешев взима под специален надзор делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков

Главният прокурор Иван Гешев ще вземе под специфичен контрол делото за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков. Разследването ще бъде следено от Апелативната и Върховната прокуратура, като ще бъде направена и инспекция на имущественото положение на майката на 22-годишния водач, който аргументи злополуката.

Припомняме, че през вчерашния ден край столичен мол, лек автомобил, ръководен от 22-годишния Кристиан Николов, удари спрелия на червен светофар автомобил на Милен Цветков. Журналистът, който е бил с доста тежки контузии от мощния удар, издъхна на път за болничното заведение.

Кристиан Николов е бил тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, от което е открито, че е карал под влияние на канабис и амфетамин. Той е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван с разпореждане на дежурен прокурор при Софийска градска прокуратура за период до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Обвиняемият е дееспособен водач, като по отношение на него има издадено наказателно разпореждане за предходно нарушаване на Закона за придвижването на пътищата. Разследващите са открили, че управляваният от Николов автомобил е благосъстоятелност на комерсиално сдружение, ръководено от неговата майка. Икономическа полиция ще провери произхода на средствата за закупуването на автомобила, предизвикал тежкия конфликт.

По данни на „ 24 часа “, полицията ще разпита като очевидци двама души, които са били в джипа на Кристиан Николов - момче и момиче, които са се возили с него, само че не са потърпевши. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР