Главният прокурор Иван Гешев се прибра от САЩ с полет

...
Главният прокурор Иван Гешев се прибра от САЩ с полет
Коментари Харесай

Гешев кацна от САЩ при свръхмерки за сигурност. И Кокинов прогнозира края на мандата му

Главният прокурор Иван Гешев се прибра от Съединени американски щати с полет от Франкфурт, заяви bTV.

Той кацна късно нощес на терминал 2 на летище София при невиждани ограничения за сигурност. Десет минути преди да е изведен от самолета, периметърът е бил тестван от полицейски кучета. На място е участвал и специфичен автомобил, заглушаващ сигналите, включително такива на мобилните мрежи.

Кортежът е прибрал Гешев от пистата непосредствено от самолета, написа уеб сайтът Биволъ.

Главният прокурор към момента не е коментирал настояването за отстраняването му, което тази седмица беше импортирано от шестима прокурори от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Това се случи единствено ден откакто кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел разгласи, че уволнението на Гешев ще е първата й работа, в случай че заеме поста. Аргументите на вносителите на настояването за освобождение са " тежко нарушаване на служебните отговорности ".

Според формалното известие Гешев е посетил Съединени американски щати по покана на Михаел Лауфер, ръководител на Борда на шефовете на Американското ционистко придвижване. Поканата била отправена поради дейната позиция на основния прокурор за противопоставяне на закононарушенията от ненавист, въздържане на проявленията на езика на омразата и пресичането на всеки опит за антидемократични прояви, поставящи под опасност сигурността и свободата на изложение на всеки български жител.

В същото време някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов сподели в ефира на bTV, че Висш съдебен съвет си е избрал Иван Гешев за основен прокурор, а политическите сили са подвластни от гласоподавателите си.

Кокинов разяснява още, че част от договорката за постоянна власт минава през премахване на основния прокурор.

По думите му Иван Гешев ще остане на поста.

Припомняме, че шестима членове на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет са внесли документално предложение за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. Под него са се подписали членовете на Висш съдебен съвет Георги Кузманов, Стойко Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов, като ползват и позицията на Борислав Сарафов, заместител основен прокурор и началник на Национална следствена служба.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР