Главният прокурор Иван Гешев се появи изненадващо на Комисията по

...
Главният прокурор Иван Гешев се появи изненадващо на Комисията по
Коментари Харесай

Гешев: Уважавам НС, надявам се и то да уважава съдебната власт

Главният прокурор Иван Гешев се появи изненадващо на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание. В дневния ред на комисията има една-единствена точка - за използване на Закона за отбрана на очевидци в интервала 1 януари 2020 година - 30 юни 2021 година

Главният прокурор приказва пред публицисти преди началото на съвещанието. " Получих позвъняване към 9 ч. сутринта и поканата беше за комисията. В рамките на шегата се надявам, че идващия път няма да ме поканят половин час преди дебата в Народно събрание " , сподели той. Гешев сподели, че тематиката била значима за българските жители, прокуратурата, изпратил е собствен заместител, само че след позвъняването се постарал да стигне до София, въпреки да бил на 300 км от града. " Уважавам Народно събрание, уповавам се, че и Народно събрание почита правосъдната власт , това е обикновено почитание, уповавам се идващия път да не ми се обадят преди разискването ", сподели той.

Българските жители имат право да знаят обстоятелствата и фактологията, да си вършат заключения и да преценят, добави Гешев.

По тематиката основният прокурор разяснява: " Становището на прокуратурата е, че е една ефикасна и ефикасна конструкция и нейното заличаване, каквито законодателни начинания виждам сега, ще докара единствено до проблеми с битката с престъпността и цената ще бъде платена от българското общество ".
 Демократична България желае да чуе какво прави и Бюрото за защита на очевидци
Демократична България желае да чуе какво прави и Бюрото за защита на очевидци

Внесено е искане за чуване на Гешев в Народното събрание

По думите му изгода ще имат единствено мафията и проведената престъпност. Ако тези хрумвания са резултат от предизборната конюнктура, може да бъде обяснено и разбрано. Ако това се дължи на персонално отношение на основния прокурор и прокуратурата, както наподобява, уповавам се, че в последна сметка ще надделее чувството за държавност, тъй като и в двата случая цената няма да е за прокуратурата, а за българските жители. В страната можем да унищожаваме структури, а след това се чудим за какво не се случват нещата, разяснява Гешев.

Той сподели, че е подправена вест чене пази хора . " Хубаво е да се чуе, което споделя Стефан Цанев - за разлика от други нации нямаме възприятие и думата " гостолюбие ".

Какво ще последва - ще бъдат застрашени лица, които се пазят и са очевидци против мафията, също укриващия се в чужбина Божков, няма да се охраняват застрашени прокурори и следователи, сподели прокурорът.

Даде даже образец за акция, в която са открити и телефони на деца на магистрати.

Гешев още веднъж се върна на: " Божков сподели по какъв начин основният прокурор би трябвало да стане фигурант и да му се лишават пълномощия - необичайно съвпадане, уповавам се, че е инцидентно, с тези законодателни начинания ".

На въпрос той отговори, че по делото против Васил Божков се пази един очевидец. " Работата на бюрото по отбрана е характерна, класифицирана, недоразумението на група депутати - 32-а, отпред с Христо Иванов, да се изготви този отчет, тъй като там написа, че няма нито един очевидец, има 20 за предходната година, за тази година - 16 ", добави още той.
 Висш съдебен съвет: Правомощията на Гешев по отношение на Бюрото по отбрана не са противоконституционни
Висш съдебен съвет: Правомощията на Гешев по отношение на Бюрото по отбрана не са противоконституционни

Решението беше взето без спор и присъединяване на обвинител №1

Защо Гешев се появи този път, а на предната покана от Комисията за следствие на полицейското принуждение отхвърли, основният прокурор се обоснова по този начин: Предишния път, когато бях поканен, бяхтой опонира на Конституцията, през днешния ден съм на съображение член 84, когато от прокуратурата се желаят други отчети, съгласно решение 6 на Конституционен съд - аналитични систематизирани отчети за активността на прокуратурата, а отчетът за бюрото е част от активността й, само че той се намира на уеб страницата и е статистически систематизиран, прокуратурата дължи на Народно събрание ".

За мен изрично, в случай че се закрие това бюро, ще има проблеми със предпазени очевидци , сподели още един път Иван Гешев.

Най-важното в тази страна е на второ място - основният прокурор в страната , както сподели един народен представител: " Ще ви махнем защитата и закриване на бюрото " - виждам политическа логичност, която за жалост не съответствува с публичния интерес ", разяснява още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР