Главният прокурор Иван Гешев се готви за обръщение към нацията,

...
Главният прокурор Иван Гешев се готви за обръщение към нацията,
Коментари Харесай

Довечера, преди „Панорама“ – ще има ли цирк „Гешев“ по БНТ?

Главният прокурор Иван Гешев се готви за послание към нацията, което да бъде излъчено от Българската национална телевизия довечера. По неофициална информация то ще е от 20:30 ч.

Гешев ще се възползва от правото, което му дава член 52 от Закона за радио и телевизия. Той гласи, че право на послание по Българска национална телевизия и БНР имат президентът, ръководителят на Народното събрание, министър председателят, ръководителят на Конституционния съд и тримата огромни в правосъдната власт – основният прокурор и шефовете на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

Има обаче алтернатива Главният прокурор да отсрочи следващата си изява и да изчака визитата си в Европарламента. Той ще бъде там във вторник, на 13 юни и се чака да приказва за „ Барселонагейт “. По подигравка на ориста 13 юни е и рожденият ден на основния воин на сюжета – Бойко Методиев Борисов.

Така обръщението би останало за четвъртък, само че пък тогава се чака Висш съдебен съвет към този момент да е освободил Гешев от поста.

През последните няколко седмици основният прокурор даде два брифинга, в които разяснява атентата против него от 1 май, както и настояването предварително да бъде освободен от поста.

Висшия правосъден съвет (ВСС) стартира през вчерашния ден всъщност да гледа предложенията за освобождението му – едното беше оттеглено. Обсъжданията и чуванията продължиха съвсем до среднощ, само че до решение по този начин и не се стигна. Заседанието ще продължи на 12 юни.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР