Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с министър-председателя Кирил

...
Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с министър-председателя Кирил
Коментари Харесай

Главният прокурор и премиерът обсъдиха съдебната реформа

Главният прокурор Иван Гешев организира работна среща с министър-председателя Кирил Петков . Разговорът се организира в постройката на Министерския съвет, оповестява .

В рамките на диалога им Гешев моли да не бъдат закривани профилираните съд и прокуратура, чиято активност по думите му дава резултат. Премиерът удостовери решението на държавното управление, изразено посредством качения за публично разискване законопроект за промени в Закона за правосъдната власт - а точно, че двете профилирани звена следва да бъдат закрити поради слабите им резултати в битката с корупцията и проведената престъпност, както и други систематични дефекти.

Главният прокурор подчертава върху потребността от градивен разговор сред правосъдната и изпълнителната власт и възстановяване на взаимоотношението сред правоприлагащите институции в границите на техните законови пълномощия.

Иван Гешев посочи, че в полза на българските жители е държавните органи, чието пълномощие е противодействието против престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при съблюдаване на процесуалния ред.

Главният прокурор акцентира водещата роля на българската прокуратура в неутрализирането и недопускането на зловредно задгранично въздействие на територията на страната, засягащо и ползите на Европейския съюз и страните членки на НАТО .

Гешев увери министър-председателя и в ангажираността на Прокуратурата да способства за продължение на правосъдната промяна. Той удостовери готовността на прокурорите и следователите да вземат участие интензивно в полемиките по актуализиране на законодателството и Конституцията на страната , с оглед осъществяване на рекомендациите, залегнали в хоризонталния механизъм на Европейския съюз за господство на правото .

Главният прокурор означи още, че за обезпечаването на бързо, дейно и качествено правораздаване, е нужна всеобхватна промяна на правосъдната система, в това число и привеждането на наказателно-правната уредба в сходство със актуалните провокации.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР