Главният прокурор Иван Гешев промени рязко отношението си към новата

...
Главният прокурор Иван Гешев промени рязко отношението си към новата
Коментари Харесай

Обрат: Гешев харесва Радев, нямали различия


Главният прокурор Иван Гешев промени внезапно отношението си към новата власт и към президента Румен Радев.

" Ние имаме съвпадане с държавното управление на Кирил Петков за нулева приемливост към корупцията и престъпността”, разгласи Гешев пред медиите при представянето на проучването „ Противодействие на битовата престъпност и повишение доверието към полицията “.

Попитан дали може президентът да бъде мост сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за изглаждане на разликите сред тях, основният прокурор отговори, че самият той няма разлики и че е поканил вътрешния министър Бойко Рашков на среща, само че не е получил отговор. И посочи, че персонализирането на проблемите сред институциите води до проблеми с престъпността и нейното повишение.

" Президентът е обединител, знак на обединяването на нацията, той има избрани пълномощия в конституцията и в осъществяване на тези пълномощия той може да извърши каквото реши в полза на българските жители. Аз съм сигурен, че българският президент Радев работи в тази тенденция ", добави Гешев, представен от Нова тв.

Във връзка с поисканата му оставка от новоизбрания правосъден министър Надежда Йорданова, той разяснява, че в случай че тя му уточни съответни аргументи, поради които да напусне поста си, той ще ги разиска и ще си каже мнението. Гешев добави, че до момента има единствено политически изказвания, само че без съответни образци за какво той да си подаде оставката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР