Главният прокурор Иван Гешев поздрави в Туитър профила си Специализираната

...
Главният прокурор Иван Гешев поздрави в Туитър профила си Специализираната
Коментари Харесай

Гешев подозира, че закриват Спецпрокуратурата заради успехите й срещу руските шпиони

Главният прокурор Иван Гешев поздрави в Туитър профила си " Специализираната прокуратура и ДАНС за следващото следствие за шпионаж в интерес на Руската Федерация, грозящ националния интерес на Република България ".

Засега няма публични данни какви са новите триумфи както и " следствието " на каква фаза е, против кого е, има ли реализация и прочие

В туита си обаче Гешев свързва " политическите хрумвания за закриване на специаизираните структури " - с " точно тези триумфи ". Иначе казано - който има забележки към 11-годшната работа на спецструктурите, е тъй като не желае да се разкриват съветски шпиони.

❗️Поздравявам Специализираната прокуратура и ДАНС за следващото следствие за шпионаж в интерес на Руската Федерация, грозящ националния интерес на Република България. Надявам се, политическите хрумвания за закриване на профилираните структури да не са в следствие точно на тези триумфи.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)

Досега импортиран обвинителен акт в Спецсъда има против един човек - Николай Малинов, който бе писал нещо като харта за смяна на геополитическия курс на България.

Другата група от упрекнати за съветски шпиони бе импортирана във Военно-окръжния съд, заради това, че включва и военни. Там делото не е стартирало.

Досега обаче към 6 индивида са изгонени от Министерство на външните работи по сигнали на прокуратурата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР