Главният прокурор Иван Гешев посети село Търнава, където се срещна

...
Главният прокурор Иван Гешев посети село Търнава, където се срещна
Коментари Харесай

Гешев в Търнава: Делото за загиналия Габриел е взето под специален надзор от ВКП /снимки + видео/

Главният прокурор Иван Гешев посети село Търнава, където се срещна с кмета на селото Габриела Раловска и кметът на Бяла Слатина Иво Цветков, научи организация BulNews.
Иван Гешев беседва с близки на 17-годишният Габриел, който умря, откакто бе ударен от лек автомобил, ръководен от 39-годишна учителка под влияние на алкохол.



На срещата участва и административният началник на Окръжна прокуратура-Враца Владимир Сираков, оповестиха от прокуратурата.
Главният прокурор сервира своите съболезнования и изрази страдание за случилото се към околните на починалото момче. Той ги осведоми, че досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура, а Окръжна прокуратура-Враца стачкува избраната мярка за неотклонение на обвинената - „ подписка “, като ще изиска по-тежка.
През 2020 година прокуратурата предложи промени на Наказателния кодекс, касаещи закононарушения по превоза, предвиждащи санкции от 15 до 20 години затвор или пожизнен затвор за съзнателно причиняване на гибел на пътя, когато закононарушението е осъществено при шофиране с над 2 промила алкохол или след приложимост на опиати, както и лишаване на автомобила в интерес на страната.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР