Главният прокурор Иван Гешев поиска да си тръгне от заседанието

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска да си тръгне от заседанието
Коментари Харесай

Гешев напусна заседанието на ВСС, замина за Страсбург

Главният прокурор Иван Гешев изиска да си тръгне от съвещанието на Висшия правосъден съвет (ВСС), тъй като пътува до Страсбург. Там той на следващия ден ще взе участие в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) на Европейския парламент, където ще приказва за проблема " Барселонагейт ", поради който Гешев изиска имунитета на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.
Прочетете още
Членове на правосъдния съвет Атанаска Дишева и Гергана Мутафова упрекнаха Гешев в шиканиране на процедурата, тъй като на предходното съвещание е декларирал, че желае да взе участие персонално и макар че е предизвестил, че ще пътува, е останало усещането, че той ще промени билета си.

" Притеснява ме преодоляването на българската прокуратура. Тук не става въпрос за мен, а въпросът е кардинален. Тук е заложена независимостта на правосъдната власт, не аз. Държа персонално да реализирам своята отбрана дружно с юриста, който съм заел. Ако позволите да се пошегувам, защото производството е хибридно, както споделя министър Славов, може да приложите процедурата за задочно произвеждане в Наказателнопроцесуалния кодекс, до момента в който основният прокурор се укрива в Европейския парламент ", съобщи Гешев. Той на няколко пъти ставаше и обявяваше, че потегля, тъй като закъснява.

Членът на правосъдния съвет Атанаска Дишева попита Гешев дали той не може да смени полета си, " както сте правили не един път - и по време на командировката ви в Съединени американски щати, и различен път. Или да изпратите собствен представител в Европейския парламент ", попита Дишева.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР