Главният прокурор Иван Гешев обяви пред ВСС, че ще излезе

...
Главният прокурор Иван Гешев обяви пред ВСС, че ще излезе
Коментари Харесай

Иван Гешев излиза в отпуск по лични причини

Главният прокурор Иван Гешев разгласи пред Висш съдебен съвет, че ще излезе в отпуск, като се стимулира с " персонални аргументи ".

За разлика от сряда, когато той участва персонално на съвещанието на Прокурорската гилдия, този път той се включи единствено онлайн в Пленума на Висш съдебен съвет, в който вземат участие и съдиите, и прокурорите.

Пленумът ще разиска през днешния ден писмото на неговия заместител Борислав Сарафов, в което той алармира за три хипотетични закононарушения от страна на Гешев и желае отстраняването му с дисциплинарно произвеждане.

Решението за допускане на разискване е взето с 12 гласа " за ", като един от членовете на съвета, поискали оставката на Гешев (Йордан Стоев), си е направил отказ, защото е обиден в наличието на сигнала на Сарафов. В него се твърди, че основният прокурор е направил запис на собствен диалог със Стоев, без негово единодушие, като по-късно го е пуснал пред заместниците си в наличието на шефа на Национална следствена служба.

Сарафов твърди, че Гешев се " похвалил " пред сътрудниците си, че има още 150 записа на свои диалози с политици и магистрати.

Само преди седмица Висш съдебен съвет отхвърли да се занимава с разискване на събитията към гърмежа край кортежа на основния прокурор от 1 май и изказванията на Сарафов за нерегламентирани инструкции на Гешев към проверяващите за допускане на прословутия израелски специалист на огледа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР