Главният прокурор Иван Гешев не си дава сметка как се

...
Главният прокурор Иван Гешев не си дава сметка как се
Коментари Харесай

Дишева: Гешев не си дава сметка как се саморазобличава

Главният прокурор Иван Гешев не си дава сметка по какъв начин се саморазобличава. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” Атанаска Дишева, член на Висшия правосъден съвет.

По думите на магистрата разкритията, които в последно време обвинител номер 1 прави, приказват за нарушение на Конституцията. „ Вероятно има някаква друга цел. Това да записваш други лица по време на частен диалог, без да ги предупредиш и да поискаш експлицитното им единодушие, безспорно е нарушаване на главен принцип в Конституцията ”, разяснява тя. Ако сходно нарушаване бъде потвърдено в съда, това би било съображение да предварителното освобождение на Гешев, добави Атанаска Дишева.

„ Никой от членовете на Висшия правосъден съвет не е задължен да се регистрира на господин Гешев, още по-малко в сходна обстановка да му дава пояснения за какво е внесъл предложение за неговото премахване. Те не са му подчинени ”, разяснява магистратът по отношение на самопризнание на основния прокурор, че е провеждал голям брой телефонни диалози след завръщането си от Съединени американски щати.

По думите на Дишева ситуацията във Висш съдебен съвет се е трансформирала, откогато има кавги по върховете на Прокуратурата.

 

 

Инфо: NOVA

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР