Главният прокурор Иван Гешев , който премиерът Кирил Петков занесе

...
Главният прокурор Иван Гешев , който премиерът Кирил Петков занесе
Коментари Харесай

Гешев не е в списъка с 19-те имена на премиера |

Главният прокурор Иван Гешев, който министър председателят Кирил Петков занесе във ВКП, стана ясно откакто министър-председателят даде пояснения пред двама обвинители за по-малко от два часа.

Той изясни, че персоналната му рецензия и тази на " Продължаваме промяната " към Гешев е, че не са удовлетворени от неговата работа отпред на държавното обвиняване и " цялото общество би се радвало да се отдръпна ".

Петков не отговори на въпрос за какво Гешев не е в досието с имената на хора, за които от дълго време се приказва, че са забъркани в закононарушения, откакто и против него има журналистически материали. Само уточни, че и с основния прокурор е разискал въпросните имена, " за които знае цялото общество ", и предложи прокуратурата да даде всичко от себе си, с цел да стане ясно дали в действителност има осъществени закононарушения. 

" Разделението на управляващите е нещо, на което доста държа и доста почитам. Единственото, което концентрирам с този диалог (с Иван Гешев - бел. ред.) и с днешното ми идване, е, че обществото чака правдивост. Очаква прокуратурата да си прави работата и всички ние имаме огромни въпросителни дали това се е случвало до този миг и дали основният прокурор е правил всичко в неговите пълномощия да се доближи до това равнище на правдивост, което чакаме ", разяснява министър председателят.

На въпрос по какъв начин ще се случи това Петков отговори, че държавното управление работи и че той е единственият министър-председател, който афишира обществено имена.

" Не ни е боязън от никой. Действаме напред и чакаме институциите да си правят работата. Ще следим всички като общество ", уточни той.

Малко по-късно във ВКП би трябвало да пристигна началникът на кабинета Лена Бориславова.

Петков не сподели по какъв начин ще постъпи, в случай че не бъдат подхванати нужните ограничения, нито какъв брой време ще е интервалът на чакането с претекста, че има разделяне на управляващите и не може да слага периоди, само че чака прокуратурата да се занимава с проблеми от голямо публично значение - корупция, " евентуални закононарушения ".    

Премиерът посочи още, че се надява предоставените на ВКП данни да раздвижат прокуратурата и тя " да направи своите следствия, с цел да сме сигурни, че няма човек в България над закона ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР