Главният прокурор Иван Гешев, който не е имал медийни участия

...
Главният прокурор Иван Гешев, който не е имал медийни участия
Коментари Харесай

Гешев вижда в бъдещите управляващи "нова каста богоизбрани"

Главният прокурор Иван Гешев, който не е имал медийни участия от месеци, и към чиято промяна се сплотиха възможните бъдещи съдружни сътрудници, счита че " опонира на базови европейски стандарти да се вършат базови и закононови промени за или срещу обособена персона или институция ".

Пред в авансово записано видео, снимано в кабинета му Гешев споделя, че за него е необичайно да се приказва за господство на закона и в това време " да се пропагандират хрумвания, които са в нарушаване на практиката на Конституционния съд ".

Гешев споделя, че чака почитание от Народното събрание, каквото и той е показал, явявайки се на полемики по разнообразни тематики. " Очакваме, че българските институции и политици ще прояват отговорност и няма да се заимават с междуинстуционални войни ".

Kогато прокуратурата проверява канцлери, те си подават оставката

 Иван Гешев,
основен прокурор

В предходния парламент, Гешев участваше в съвещанията на правната комисия по законопроектите, свързани със закриването на профилираните съдилища и прекосяването на бюрото за отбрана на очевидци от прокуратурата към министерството на правораздаването.

Попитан за поисканата му от водача на " Продължаваме промяната " Кирил Петков оставка, Гешев споделя:

" Явно ще би трябвало да извървим още дълъг път преди да станем същинска европейска правова страна, тъй като там, когато прокуратурата проверява канцлери, те си подават оставките, а тук е допустимо да нарушиш Конституцията и вероятно да станеш канцлер. Смяташ, че си изцяло недостижим, като законите важат за елементарните жители, само че не и за теб. И че сте прослойка богоизбрани като в Древния Рим, какъвто очевидно е техният блян.

Главният прокурор повтаря, че е щяло да бъде притеснително, в случай че политиците го хвалят, а не му желаят оставката.

Гешев очевидно засяга инспекцията, която прокуратурата води против Кирил Петков по отношение на неговото поданство и решението на Конституционния съд по тематиката. Малко преди изборите на 14 ноември по дело, формирано по искане на ГЕРБ, конституционните съдии одобриха, че Петков, указът на президента Румен Радев в частта, с която е назначил за длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков, е публикуван в прорез с главния закон.

Малко преди този момент стана известно, че прокуратурата също е образувала инспекция, а неотдавна беше обявено, че тя е до 15 декември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР