Главният прокурор Иван Гешев коментира по време на заседание на

...
Главният прокурор Иван Гешев коментира по време на заседание на
Коментари Харесай

Иван Гешев: Искрено се надявам да не изпаднем в конституционна криза

Главният прокурор Иван Гешев разяснява по време на съвещание на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, че откровено се надява да не изпаднем в конституционна рецесия, като част от това би било невъзможността Висшият правосъден съвет да упражни пълномощията, регламентирани в Конституцията и законите на страната.

Коментарът му е във връзка предстоящото решение на Конституционния съд за мандата на Инспектората към Висшия правосъден съвет и по отношение на откриването на процедура за избор на шеф на Националната следствена работа.

Гешев позволи, че решението на Конституционен съд за Инспектората към Висш съдебен съвет ще касае и работата на Съвета, като добави, че в някои хипотези Прокурорската гилдия може да не разполага с нужния брой членове и гласове, с цел да упражни законовите си пълномощията, както в тази ситуация с избор на шеф на Националната следствена работа.

Главният прокурор изрази вяра, че избор ще има и че Висш съдебен съвет ще може да упражнява пълномощията си в цялостен размер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР