Главният прокурор Иван Гешев каза, че е има заплахи срещу

...
Главният прокурор Иван Гешев каза, че е има заплахи срещу
Коментари Харесай

Иван Гешев съобщи за заплахи срещу него и друг прокурор

Главният прокурор Иван Гешев сподели, че е има закани против него и различен прокурор. " Потвърждавам, че е отправена опасност против прокурор и против мен. Понеже съм в отпуск по персонални аргументи, бях известен по открития ред. Не съм осведомен с детайлности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата ", написа Гешев във Facebook.

„ Аз отново ще повторя, че не ме е боязън и не тичам, а се удрям. Докрай! “, написа Гешев. По-късно той разгласява стихотворение „ Силните “.

От пресцентъра на прокуратурата написаха профила си във Facebook, че прокурорът, за който приказва Гешев, е наблюдаващият прокурор по така наречен дело “Барселонагейт ”.

„ Барселонагейт “ или делото за така наречен „ къща в Барселона “ е името, с което се посочва, свързвано с някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов . В четвъртък в Софийската градска прокуратура по това дело.

Делото „ Барселонагейт “ е част прокурор до Висшия правосъден съвет, с който се желае освобождението на Гешев. Сарафов споделя, че Гешев е направил закононарушение като е оказал върху наблюдаващия прокурор по следствието.

През последните две седмици още двама прокурори споделиха, че имат терзания за сигурността си. Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов сподели, че се, тъй като познава " методите " на основния прокурор Иван Гешев , който назова " невменяем човек ". По тази причина той е с назначена защита.

Заместник-директорът на следствието само че към този момент няма назначена защита.

Напрежението в прокуратурата ескалира след гърмежа до колата на основния прокурор Иван Гешев. Инцидентът се случи на 1 май. Обстоятелствата към него към момента не са изяснени, а информацията, която разпространиха прокуратурата и Министерство на вътрешните работи беше спорна и докара до напрежение сред институциите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР