Главният прокурор Иван Гешев излиза в отпуск по лични причини,

...
Главният прокурор Иван Гешев излиза в отпуск по лични причини,
Коментари Харесай

Гешев излиза в отпуск по лични причини

Главният прокурор Иван Гешев излиза в отпуск по персонални аргументи , заяви Нова телевизия.

Гешев разгласи новината по време на съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет в четвъртък. 

По информация на БНР основният прокурор е обявил също, че е свикан в понеделник в Софийската градска прокуратура (СГП) във връзка за инспекция за търговия с въздействие във връзка с негови изказвания от пространната конференция в понеделник, по време на която Гешев демонстративно скъса оставката си. Не е станало коя част от изявлението си е свикан той, дали ще дава пояснение и в какво качество. Обвинител №1 е извикан в СГП в 10:00 ч. на 22 май. Той е подготвен по-късно да оповести детайлности към точката, която през днешния ден беше включена като изключителна в дневния ред по искане на Атанаска Дишева - за сигнала на Борисов Сарафов, в който той твърди, че Гешев е нарушил Конституцията, записвайки своя среща с Йордан Стоев, член на Висш съдебен съвет .

 Шефът на Върховен административен съд: Няма учредения за Гешев, Сарафов и Тодоров да бъдат остранени
Шефът на Върховен административен съд: Няма учредения за Гешев, Сарафов и Тодоров да бъдат остранени

Трябва да бъдат събрани всички вероятни данни по настояването на освобождение на основния прокурор

Гешев е упорствал въпросът да бъде разискван още през днешния ден, само че след това е изискал това да стане след явяването му в прокуратурата. По думите му имало какво да каже, като то било доста забавно и щяло да бъде " очистващо за системата ".

След това съвещанието е траяло с процедурен спор, в който основният прокурор се включвал с разнообразни реплики. Точка втора в дневния ред е за разискване на проблема с вилата на прокуратурата в Боровец, по отношение на което през вчерашния ден е изслушан и правосъдният министър Крум Зарков. В сигнала се твърди, че вилата се употребява като персонална от основния прокурор. Преди дебата по тази точка Гешев бил запитан непосредствено дали живее в там и сбито дал отговор: " Не. "

Припомняме, че представители на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет внесоха предходната седмица на обвининел №1. В понеделник основният прокурор анеговият заместител също даде брифинг за медиите, в който съобщи, че се опасява за живота си и изиска да му бъде. Вчера ръководителят на Националната следствена работа и заместител основен прокурор Борислав в прокуратурата против Иван Гешев, а по-късно денем Гешев подава във Висш съдебен съвет предложение за формиране на дисциплинарно произвеждане против Сарафов.

В сряда развиването на случая продължи, а през днешния ден бе и.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР