Главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов направиха

...
Главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов направиха
Коментари Харесай

Гешев надъха МВР: 42-ма са закопчани след обир на възрастната жена в Белозем

Главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов направиха ненадейно посещаване в пловдивското село Белозем, където пред няколко дни маскирани ограбиха 89-годишна жена. Посещението на Гешев и Маринов бе предшествано от профилирана полицейска интервенция в Белозем и две прилежащи села.

Профилактирани и прибрани в арестите са 42-ма души, претърсени са 50 адреса, формирани няколко каузи, които на пръв взор нямат връзка с обира на старата жена – за противозаконен рандеман на дървен материал, за подправени пари и акцизни артикули без бандерол. Общо 25 души са санкционирани за липса на персонални документи.

" Работата на терен е доста значима, не инцидентно през днешния ден тук са основният прокурор и министърът на Министерство на вътрешните работи, с цел да проследят по какъв начин се случва ", разяснява регионалният шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев, представен от локалния уебсайт " Plovdivnow ". Според него акцията е довела до " съответен прогрес " в издирването на причинителите на обира в Белозем.

" Това, което се случи с старата жена, е безсрамие. Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме страната. Работим с господин Рогачев, отговорните ще бъдат открити. Ако би трябвало, цялата полиция ще се изсипе тук. До края на годината нещата ще наподобяват по напълно друг метод. Ще станат нещата. Но би трябвало и от вас помощ на локално равнище ", разяснява Иван Гешев, представен от Dir.bg.

В края на предходната седмица близо 30 души бяха задържани при интервенция на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и КПКОНПИ на граничния пункт " Калотина ". Задържана беше цялата промяна митничари, както и граничните служители на реда. Това отново се случи в наличието на основния прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР