Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на парламента

...
Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на парламента
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на обвинения в блудство Даниел Александров от ГЕРБ

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на Народното събрание искане за събаряне на имунитета на депутата от ГЕРБ Даниел Александров. С това той приема предлагането на Софийската градска прокуратура (СГП), които желаят отбраната на народния представител да бъде свалена по.

По-рано през седмицата стана ясно, че против Александров е заведено дело за блудничество с малолетна. Предполагаемото закононарушение е осъществено на 7 май в село Бистрица, като съгласно прокуратурата - Д.А. е използвал мощ при действието.

Депутатът отхвърли изказванията и ги обвързва със своя бракоразвод, който се е опитал да резервира в загадка.

Александров е някогашен европейски вицешампион по класическа битка в категория до 82 година Той става член на ГЕРБ през лятото на 2022 година, когато афишира края на професионалната си спортна кариера, само че още през 2021 година е в листите на партията като част от " гражданската " квота.

Това е следващото искане на основния прокурор за свалянето на имунитета на депутат. Досега в 49-ото Народно заседание той е внесъл сходни претенции Бойко Борисов по делото за " Барселонагейт " и против. По-рано Гешев отхвърли да почете друга молба на СГП за свалянето на отбраната на Делян Добрев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg