Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на Народното

...
Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на Народното
Коментари Харесай

Гешев внесе искане за сваляне на имунитета на депутата Даниел Александров от ГЕРБ

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на Народното събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Даниел Александров по предложение на Софийската градска прокуратура. Искането е по отношение на досъдебно произвеждане, формирано на 31 май.

В предлагането се сочи, че все още са налице доказателства за привличане на Александров в качеството на обвинен за закононарушение по член 150, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 7 юни Софийската градска прокуратура (СГП) да изиска имунитета на Александров.

" Наблюдаващият прокурор е счел, че в хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 година, в с. Бистрица, Д. А. посредством приложимост на мощ направил дейности, за да възбуди полово предпочитание без съвкупление във връзка с лице, навършило 14-годишна възраст ", пишеше в известието на прокуратурата.

Александров е народен представител за първи път и е член на комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта. На 31 години и е играч по класическа битка.

Вчера, като съобщи, че в дъното му е неговият бракоразвод.

" Опитах да го запазя в загадка, да не излиза по медиите, само че уви. Стоя зад името си и всичко това ще се потвърди в съда. Оттук натам не желая да въвличам брачната половинка си, тъй като тя е майка на моето дете и ще виждам да запазя нейното достолепие ", означи Александров, намеквайки, че брачната половинка му го е " натопила " пред полицията.

Според " 24 часа " на 7 май в столичното 7-о РПУ е подадена жалбата против Александров за блудничество. Оплакването било от родителите на момичето. Според тях 3 дни по-късно жалбата е бил оттеглена. Твърди се, че брачната половинка на Александров е завела детето, което е съвсем на 18 година, да подаде тъжба. От полицията ги върнали, тъй като тя не е родственик на момичето и споделили да се яви с родителите си, твърди още " 24 часа ".

Досега Гешев поради следствието " Барселонагейт ". Той получи предложение да внесе искане и за имунитета на някогашния министър председател и съпредседател на " Продължаваме Промяната " за попълване на декларацията за поданството. Главният прокурор изиска и имунитетите на двама депутати от " Възраждане ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР