Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 49-то

...
Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 49-то
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на Борисов, за да му бъде повдигнато обвинение

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 49-то Народно заседание искане за събаряне на имунитета на Бойко Борисов, който сега е депутат. Това се схваща от известие на Софийската градска прокуратура.

Предложението е направено от наблюдаващ прокурор от Софийската градска прокуратура и по него се показва, че по делото е належащо да бъдат осъществени дейности по следствието, в това число и привличане в качеството на обвинен, които са с темперамент да обиден правната сфера на народния представител.

С решение на Централната изборна комисия от 8 април 2023 година Борисов е депутат и се явява лице с имунитет. Според конституцията наказателно гонене против депутат може да стартира единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Бойко Борисов.Предложението, което бе направено от СГП, а в този момент е подписано и от основния прокурор е направено по отношение на досъдебно произвеждане, известно в медиите като " ", по което са събрани доказателства за пране на пари.

" От доказателствата, събрани в хода на досъдебното произвеждане, може да се стигне до извода, че някогашният министър-председател е дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина ", се съобщаваше в късото известие на прокуратурата преди няколко дни.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР