Главният прокурор Иван Гешев е разпитан в Софийската градска прокуратура,

...
Главният прокурор Иван Гешев е разпитан в Софийската градска прокуратура,
Коментари Харесай

ОБРАТ: Гешев мина на разпит в прокуратурата при пълна секретност

Главният прокурор Иван Гешев е разпитан в Софийската градска прокуратура, заяви " Сега " от свои източници в държавното обвиняване. Гешев е дал сведения по инспекцията, формирана по отношение на обвиняванията, които се насочиха по върховете на прокуратурата в последните дни. Градската прокуратура образува инспекцията по сигнала на зам. основния прокурор и шеф на националното разследване Борислав Сарафов, само че по-късно я разшири и за всички изказвания - от Гешев, от Сарафов, а и от зам. шефа на следствието Ясен Тодоров.

Гешев е разпитан в постройката на ул. " Черковна " в София, където преди закриването си се обитаваше спецпрокуратурата.

Борислав Сарафов също към този момент е дал сведения, научи " Сега ". Сред разпитаните ще са зам. основните прокурорки, както и градският прокурор Илияна Кирилова и говорителката на Гешев Сийка Милева. Всички те са представени в сигнала на Сарафов като участвали в кабинета на Гешев, когато той се е похвалил, че има над 150 записани диалози с политици, членове на Висш съдебен съвет и прокурори.

Гешев през днешния ден трябваше да даде сведения и по инспекция, следена от Върховната касационна прокуратура. Не е известно дали се е явил.

Междувременно пресслужбата на Гешев разгласи, че в 14 ч. той ще направи изказване " по настоящи въпроси ". Главният прокурор предходната седмица изясни, че излиза в отпуск по персонални аргументи, без да прецизира от по кое време докога ще отсъства от работа. Впечатление прави изборът на час за събитието на Гешев - единствено час преди номинираната за министър председател от Герб Мария Габриел да върне мандата (изпълнен или не) на президента Румен Радев.

Очаквайте детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР