Главният прокурор Иван Гешев е призован в Софийската градска прокуратура.

...
Главният прокурор Иван Гешев е призован в Софийската градска прокуратура.
Коментари Харесай

Днес Иван Гешев трябва да се яви на разпит в прокуратурата

Главният прокурор Иван Гешев е свикан в Софийската градска прокуратура. Той би трябвало да даде пояснения по две стартирани инспекции, оповестяват от Българска национална телевизия.

Едната е обвързвана със сигнала на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, в която той твърди, че основният прокурор е записал собствен телефонен диалог с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев, че е употребил за лични потребности резиденцията на прокуратурата в Боровец, както и че е оказал въздействие на наблюдаващия прокурор по делото известно като „ Барселонагейт. “

Другата инспекция против Гешев е за търговия с въздействие поради изказванията на основния прокурор, че са му предлагани посланически постове против оставка. Миналата седмица и пленумът на Висшия правосъден съвет разиска изказванията, че Гешев е записвал свои диалози с магистрати и политици, както и данните, че употребявал за персонални цели базата на прокуратурата в Боровец.

Гешев съобщи, че откакто даде пояснения пред прокурор, ще приказва и пред Висшия правосъден съвет. Междувременно излезе в отпуск по персонални аргументи.

 

Етикети: Иван Гешевпрокуратураразпит
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР