Главният прокурор Иван Гешев е охраняван по три начина -

...
Главният прокурор Иван Гешев е охраняван по три начина -
Коментари Харесай

Рашков: Три служби пазят Гешев

Главният прокурор Иван Гешев е охраняван по три метода - от Министерство на вътрешните работи, НСО и Бюрото за отбрана, разгласи вътрешният министър Бойко Рашков в Парламентарната комисията по правни въпроси, представен от Българска телеграфна агенция.

Рашков изясни, че основният прокурор се охранява един път от Бюрото за отбрана, повторно – от НСО, защото службата охранява периметъра на резиденция „ Бояна “, в която се намира жилището, наето от Иван Гешев от страната. Третата работа е 6-РУ на Министерство на вътрешните работи, след подписано съглашение сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, полицейски екипи да патрулират от периферия на резиденция „ Бояна: и да наблюдават за съмнителни лица.

Рашков сподели пред организацията, че ще приключи това съглашение с Министерство на вътрешните работи.

Кого още пази бюрото?

Според вътрешния министър има случаи, при които по напътствие на „ политическия управляващ индивид “ се споделя на ДАНС да напишат „ подправено сведение за заплаха “ и се назначава защита за период от шест месеца. По думите на Рашков, след приключване на този период не се прави същинска инспекция дали към момента са налице такива данни за опасност.

По този метод защита се назначавала и на лица, които не са били в държавния уред.

Във връзка с Бюрото за отбрана министър Рашков съобщи, че за 2020 година няма нови очевидци, които да са били защитавани, и тогава го написа в отчета. Имало такива, които не престават да бъдат охранявани.

Отговаря ли на истината това?

„ От Вас разбирам какво е приказвал служебният вътрешен министър, само че, както нормално, огромна част от неговите изказвания не дават отговор на истината “ – по този начин сбито Иван Гешев разяснява думите на Бойко Рашков.

Пред депутатите в Народно събрание той към този момент се разгласи за това Бюрото за отбрана да остане към прокуратурата с думите: „ Българските магистрати и жители, които са се изправили против мафията и проведената престъпност, нямат потребност да им носят чантите. Имат потребност от отбрана. Единствената работа, която може да го обезпечи е Бюрото по отбрана на очевидци “.

Докладът му обаче не беше признат от отрасловата комисия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР