Главният прокурор Иван Гешев е наредил на апелативните прокуратури в

...
Главният прокурор Иван Гешев е наредил на апелативните прокуратури в
Коментари Харесай

Гешев даде указания как да се разследват злоупотребите с къщите за гости

Главният прокурор Иван Гешев е наредил на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново да вземат на специфичен контрол 23-те следствия на закононарушения, свързани със злоупотреби с еврофондове при построяването на къщи за посетители. Това се схваща от известие на държавното обвиняване.

До инспекциите, прераснали в следствия, се стигна откакто през април предходната година тогавашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев беше махленски, че употребява като персонална благосъстоятелност къща за посетители, построена с еврофинансиране в родния му град. Последва оставка, следствие и съд против Манолев, а прокуратурата стартира инспекции на всички 746 къщи за посетители, построени в страната с евросредства.

Досега са формирани 23 досъдебни производства за показване на погрешни сведения, с цел да бъде
получено финансиране от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейски Съюз на българската страна по тази скица. Софийската градска прокуратура е образувала най-вече досъдебни производства - 11, окръжната прокуратура в Монтана – 3 и по едно окръжните прокуратури в Хасково, Пазарджик, Пловдив, Ямбол, Плевен, Велико Търново, Силистра и Варна.

В днешното известие от прокуратурата се споделя, че Гешев е указал на административните ръководители на
апелативните прокуратури в страната по всяко досъдебно произвеждане да дефинират съответен наблюдаващ прокурор, който да оказва засилена методическа и организационна помощ на прокурорите от първоинстанционните прокуратури, ръководещи следствията.

По всички останали случаи инспекциите не престават и в случай че се стигне до формиране на досъдебно произвеждане, то ще се взима под специфичен контрол на спецпрокуратурата, твърди държавното обвиняване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР