Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в САЩ и

...
Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в САЩ и
Коментари Харесай

ДПС потвърди, че Хамид Хамид е в САЩ. Но пропусна да спомене, че е там с Гешев

Главният прокурор Иван Гешев е на посещаване в Съединени американски щати и наподобява в срещите му с някогашни и сегашни американски сенатори и конгресмени е съумял да откри най-малко едно познато лице - това на депутата от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

За визитата на Гешев във Вашингтон се знае от няколко седмици, като от българската прокуратура оповестиха, че основният прокурор ще вземе " присъединяване в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън ". Информацията обаче беше опровергана от ръководителя на фондацията " Национална молитвена закуска " Марк Прайър, който отхвърли Гешев въобще да има покана за годишното събитие.

Междувременно основният държавен обвинител се появи на събитие с някогашни и нястоящи сенатори, проведено от така наречен интернационална фондация " Семейството ". Сред нейните деятели са републиканците Робърт Адерхолт и Пийт Сешънс, които в действителност поканиха Гешев в Съединени американски щати. Той обаче не е бил единственият български представител в стаята.

От фотография на същото мероприятие, оповестена от полския политик Каспер Плашински, се вижда и Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Неговата аудиенция не беше авансово оповестена, нито беше упоменато, че той ще участва на едно и също събитие с основния прокурор.

W Kapitolu na zaproszenie kongresmenów &, w gronie przyjaciół z USA i Europy środkowej, dyskutowaliśmy jak skutecznie przeciwstawić się brutalnej rosyjskiej agresji na Ukrainę i wspierającymi Rosję, a zyskującymi na znaczeniu Chinami.
— Kacper Płażyński (@KacperPlazynski)
След излизането на фотосите от пресцентъра на Движение за права и свободи потвърдиха, че техният представител е във Вашингтон, с цел да вземе присъединяване във конгрес за сигурността, на който се разисква въздействието на Русия и Китай на Балканите. Хамид също е поканен от републиканския конгресмен Робърт Адерхолд.

" На форума участват политици от всички балкански страни, както и депутати от Австрия, Германия и други ", се споделя в известието на Движение за права и свободи без да се загатва и за присъединяване на основния прокурор на България.

Пресцентърът на българската прокуратура разгласи, че Гешев е взел участие в " интернационална полемика за последствията от съветската експанзия в Украйна ", само че от публикуваните фотоси липсва такива, на които се вижда депутатът от Движение за права и свободи.

Заедно, приятелите от евроатлантическото семейство ще преодолеем актуалните провокации. С конгресмен поставихме основите на едно другарство, пожелавайки мир и благополучие на народите на
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР