Главният прокурор Иван Гешев е на 2-дневно посещение в Брюксел,

...
Главният прокурор Иван Гешев е на 2-дневно посещение в Брюксел,
Коментари Харесай

Гешев в Брюксел: Главният прокурор се среща с представители на Европейския парламент


Главният прокурор Иван Гешев е на 2-дневно посещаване в Брюксел, където ще се срещне с представители на Европейския парламент, оповестяват от държавното обвиняване.

От там прецизират, че главен акцент в диалозите ще бъде ролята на правосъдната власт и за одобряване на правилата на върховенството на правото у нас.

Припомняме, че този месец обвинител №1 писа на редица европейски институции, че върху него и българската прокуратура се оказва напън от изпълнителната власт. От държавното управление отхвърлиха.

„ В рамките на срещите ще бъде прегледана законодателната рамка в подтекста на провежданата правосъдна промяна в България за използване на европейските стандарти в националното законодателство. Главният прокурор Иван Гешев ще запознае европейските парламентаристи с проблемите, свързани със отбрана правата на ЛГБТИ-общността, малцинствени групи и хората в неравностойно състояние “, прецизират от прокуратурата.

По думите им ще бъде дискутирана ролята на прокуратурата за тяхното превъзмогване, както и с водещата роля на институцията по недопускане на зловредно задгранично въздействие, засягащо ползите на Европейския съюз и страните членки на НАТО.

В рамките на визитата си в Брюксел Иван Гешев ще се включи от Европейския парламент и в проведената от членовете на Мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи отдалечена среща, отдадена на наблюдаване на демокрацията, върховенството на правото и човешките права в България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР