Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писмо до министъра на

...
Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писмо до министъра на
Коментари Харесай

Сийка Милева обясни защо Гешев търси подкрепата на Асен Василев

Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писмо до министъра на финансите господин Асен Василев по отношение на искане за техническа поддръжка от Европейската комисия за самостоятелен разбор на делата от публичен интерес на Специализираната прокуратура. Писмото е по отношение на идно кандидатстване за приемане на помощ по Инструмента за техническа поддръжка, предоставян от Генералната дирекция за поддръжка на структурните промени към Европейската комисия (ИТП). Координационно звено по използване на ИТП у нас е дирекция „ Икономическа и финансова политика “ към Министерство на финансите. Това сподели Сийка Милева пред " 24 часа ".

Според нея сходен разбор на делата ще бъде от голяма важност за развиването на правото у нас в подтекста на одобряване върховенството на закона. Говорителят на основния прокурор напомни, че " самодейността за експертен разбор по Инструмента за приемане на техническа поддръжка е получила позитивна оценка като навременна и ползотворна от Генералната дирекция за структурните промени към Европейска комисия, която показва подготвеност за съдействие за справедлив и изчерпателен разбор на делата в Специализираната прокуратура ".
Сийка Милева: Абсолютно всички оживели движимости дружно с телата са върнати в Скопие
Абсолютно всички оживели движимости при трагичния случай на автомагистрала " Струма " са върнати на македонските управляващи дружно с телата на за...
Прочети повече
През последните години активността на Специализираната прокуратура е положително оценена от европейските институции и с помощта на регистрираните резултати от работата на сътрудниците ни е прекратено краткотрайното наблюдаване по Механизма за съдействие и инспекция в страната по линия на противопоставяне на проведената престъпност, добавя още Милева.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР