Главният прокурор Иван Гешев даде изявление преди минути, вбесен от

...
Главният прокурор Иван Гешев даде изявление преди минути, вбесен от
Коментари Харесай

Гешев: Радев атакува върховенството на закона!

 Главният прокурор Иван Гешев даде изказване преди минути, разгневен от изказванието на президента Румен Радев, че българската прокуратура е мафия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . На събитието участваха представители на асоциацията на прокурорите в България, камарата на следователите в България и административните ръководители на окръжните, районните и апелативните прокуратури.

Причината за напрежението в страната е, че през вчерашния ден президентският консултант Пламен Узунов беше арестуван и получи обвиняване за търговия с въздействие. Последваха митинги в центъра на столицата.

Ето какво сподели Гешев през днешния ден:

" Тук сме тъй като прокуратурата беше препоръчана на безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента, който би трябвало да съставлява единството на нацията. Радев се трансформира в елементарен политик от прехода.

Българските прокурори, следователи и правосъдни чиновници се гордеят, че работят за българските жители, а не за слелите се мафията и олигарсите. Залогът е бъдещето на нашите деца и родината ни. Няма да ни спрат милиардите на олигарсите, вложени в медии и политици.

Времето на двойните стандарти свърши. Време е с изключение на небогати български жители, в пандизите да влизат олигарсите и политиците, които ги обраха и ограбиха живота на всички българи.

Радев през вчерашния ден сподели, че българската прокуратура е " мафия “ - това не си го разреши даже приватизаторът Иван Костов. Радев желае подвластна прокуратура, която да не може да отбрани българските жители.

Прокуратурата не раздава присъди! Ние работим с доказателства! Не е кадрови проблем на прокуратурата, че Узунов получава решения на Върховен административен съд преди да са оповестени и подписани, спомага за приемане на паспорт от съветски жители и за заличаването на престъпна регистрация на различен чужденец.

Радев би трябвало да даде явен отговор дали е знаел за всички разказани от мен условия. Да уточни къде в закона е регламентиран имунитет от наказателно гонене по отношение на чиновници на президентството.

Радев урони престижа на цялата страна и съставлява недопустима намеса във властта. С кое сме мафия – с това, че спряхме телефонните лъжливи, че арестувахме министри, зам.-министри, кметове, олигарси, полицейски началници и кой ли още не. Започната е инспекция на сараите на Доган, Алепу и цялото нелегално строителство на Черноморието и парк Витоша.

Не бяха политически репресии дейностите на прокуратурата когато извадихме министър от Министерство на околната среда и водите и го задържахме под стража. Сега е принуда, тъй като са президентски чиновници.

Хората желаят правдивост. Прокуратурата е подготвена да реализира посредством правораздаване тази правдивост. Ние сме зад българските жители и срещу олигарсите и политиците, които тровят бъдещето на нашите деца.

Горд съм че съм основен прокурор на република България “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР