Главният прокурор е недосегаемата фигура на българската съдебна система. С

...
Главният прокурор е недосегаемата фигура на българската съдебна система. С
Коментари Харесай

Стратегията на Гешев - удобното оправдание Божков и главният народен трибун

Главният прокурор е недосегаемата фигура на българската правосъдна система. С това заглавие излезе.
Твърде сериозните пълномощия на основния обвинител бяха регистрирани и отчета на Европейска комисия. " В България съчетанието на пълномощията и длъжността на основния прокурор оказва доста въздействие, защото основният прокурор може да анулира или промени всяко решение, взето от който и да е прокурор, което не е било прегледано от арбитър. Освен това той може да командирова прокурори до 3 месеца без тяхно единодушие и да им дава писмени инструкции, в това число по обособени каузи ",.
Напомня се и какъв брой мъчно обвинител номер едно може да бъде свален от поста си - с квалифицирано болшинство гласове във Висш съдебен съвет за предложение, което да бъде отправено към президента. И категорично се акцентира, че всички прокурори и следователи де факто са подчинени на основния прокурор, както и че пълномощията му не са неповторими за българската правосъдна система, само че има терзания поради комбинацията на тези пълномощия с позицията на обвинител номер едно като член на Висшия правосъден съвет (ВСС).
Но това не е изненада за множеството българи. " Ние това си го знаем, но той най-малко прави нещо ", споделят всякакви представители на обществото ни. Както сме наясно също, че избрани политици ни лъжат и дори и отново си ги избираме. Знаем си, че разпределят публичните поръчки на свои хора, " строят " автомагистрали в пъти по-скъпо от естественото, наскърбяват гласоподавателите си и ги плашат с " чували с трупове ", само че най-малко " вършат нещо ", нали по този начин?
Така и основният прокурор бързо се оправя с ударите по избрани олигарси, само че по този начин и не желае да каже за какво депутатът от Движение за права и свободи и медиен магнат. Камо ли да направи нещо по въпроса. Нищо, че беше наблюдаващ прокурор по делото.
Не сподели какъв брой време е належащо, с цел да отговори прокуратурата достоверни ли са фотосите от спалнята на премиера Борисов, парите в чекмеджето, нито пък записите, първият от които две интернационалните лаборатории заключиха, че не е бил предмет на обработка. Именно този запис съдържа данни за закононарушение. " Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по " Еврохолд " на тоя да му размажа физиономията, че не се преценява с мене ". Припомняме, че " Еврохолд " беше главен претендент за изкупуване на българския бизнес на ЧЕЗ. КФН обаче направи инспекция на сдружението, като прати отчета на прокуратурата и ДАНС. А на 24 октомври, 2019 година Комисия за защита на конкуренцията спря " Еврохолд " по пътя към ЧЕЗ, като " Еврохолд " заведе дело против Комисия за защита на конкуренцията поради това.
Главният прокурор не отговори и. Проверката за закононарушение по работа и търговия с въздействие против някогашния финансов министър Владислав Горанов продължава да се държи на трупчета, откакто Преписката беше формирана още през ноември 2018 година във Върховната касационна прокуратура и
Същината на вчерашното чуване в Народното събрание на основния прокурор обаче беше неговото недвусмислено предизвестие към депутатите. Става въпрос за промени в законодателството, които, по думите на Гешев, биха го трансформирали във фигурант като президента. И тук основният прокурор предприе премислен и остроумен ход. Той уточни, че сходни промени са самодейност на обвинияемия олигарх Васил Божков. Използвайки сянката на компрометирания в общественото пространство Божков, Гешев постанова внушението, че зад всеки противопоставящ се на безконтролната роля на основния прокурор, стои точно укриващият се предприемач.
" Ще следим дали това законодателно предложение ще бъде развито, импортирано и признато и кои ще бъдат вносители ", сподели Гешев. Както гласи поговорката " Думам ти дъще, сещай се снахо ". Далеч съм от мисълта, че Гешев в действителност е безотговорен. Проблемът е, че този надзор по всичко наподобява, че се упражнява зад кулисите.
А до момента в който прокурори и помощниците им влизат в президентството, Гешев " брани " възрастните ни съотечественици от нарушители и като истински национален трибун громи родоотстъпниците. Популизъм, биха споделили някои. Патриотизъм - блажени са вярващите., нали господин Гешев? Време е българите да решим - дали желаеме да ни галят ушите, или да ни споделят истината. Истината от време на време е тежка е неприятно, само че отстояването й най-малко е почтено. А всичко друго е преходно. Може да бъдеш инструмент на Господ, само че дали е прелестно твоят Бог?
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР