Главният прокурор е имал законно право да огласи информацията от

...
Главният прокурор е имал законно право да огласи информацията от
Коментари Харесай

Димитър Узунов: Имунитетът на президента не е абсолютен

Главният прокурор е имал законно право да огласи информацията от СРС, уточни някогашният представляващ Висш съдебен съвет Димитър Узунов предаването „ Тази заран “ по bTV във връзка проблема с президента Румен Радев и популяризира от прокуратурата телефонни записи, за които се твърди, че са с евентуално негово присъединяване. Това стана откакто основният прокурор Иван Гешев попита Конституционния съд по кое време може да проверява президента и какво значи „ държавна измяна “.

Президентът не може да бъде подслушван, той има имунитет според Конституцията, само че имунитетът му не е безспорен, уточни Димитър Узунов. По думите му против президента може да бъде формирано наказателно гонене, при нарушение на Конституцията и при държавна измяна.

Според Димитър Узунов задачата е да се отклони вниманието от директната тирада на участниците в разговора в записа, като се задават въпроси имал ли е право основният прокурор Иван Гешев да разгласява тези данни. Главният прокурор изцяло законосъобразно е дал опция българската общност да чуе в директна тирада участниците в разговора, означи Узунов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР