Главният прокурор е добре да не съобщава само подозрения и

...
Главният прокурор е добре да не съобщава само подозрения и
Коментари Харесай

Бивш правосъден министър: Смесването на политика и право е опасно

Главният прокурор е добре да не оповестява единствено съмнения и страхове. Когато изрича такива тежки обвинявания, е наложителни да приказва с имена и конкретика. Изглежда като че ли прокуратурата се пробва да насочва политически послания, а магистратите само би трябвало да четат закона и да го ползват. Смесването на политика и право е доста рисково. Това заяви бившият министър на правораздаването Зинаида Златанова  Зинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е междинното си обучение в Немската езикова в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите ѝ механизмът за следствие на основния прокурор се прави, с цел да увеличи доверието на жителите към правосъдната система, защото то било трагично ниско.

" Ако няма институция, която да раздава правораздаване, тогава няма функциониращо общество. Няма метод законът да не бъде признат рано или късно, той е в основата на правосъдната промяна. Крум Зарков е един от министрите, които брилянтно си свършиха работата ", счита тя.

Според нея наредбите, които следва да бъдат признати, " ще внесат спомагателна сигурност у основния прокурор, че няма да може да бъде политически уволняван ".

 Златанова разяснява и отчета на департамента на Съединени американски щати, който съществено осъжда равнищата на корупция у нас.

" Такива текстове излизат всяка година. Отказът от промени е доста забележим. Много е тъпо, че се вижда и извън, имайки поради, че сме най-потърпевшите от липсва на промени, а не американците ", означи тя. 

Бившият правосъден министър установи, че е на разположение " липса на чуваемост в политиците ".

Златанова не пропусна да изрази мнение и във връзка с изявлението на президента Румен Радев, че България няма да разреши снаряди, създадени у нас, да отпътуват за Украйна през медиатори.

" Партньорите ни евентуално се чудят какво желаеме да им кажем с това изявление. В чисто човешки проект е неясно да не съчувстваш и помагаш на по-малка страна, нападната от по-големия си комшия ", счита тя. Гостът добави, че в околните часове президентът следва да изясни изявлението си, тъй като би провокирало комплициране у сътрудниците на страната.

Златанова сподели още, че " в случай че се организираме бързо с защитата на границата, ще бъде сериозен пробив за приемането ни  Шенген ". Тя е на мнение, че по този метод ще бъдат успокоени доста страни, които са срещу нас. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР