Главният прокурор Борислав Сарафов се срещна с близки на пострадали

...
Главният прокурор Борислав Сарафов се срещна с близки на пострадали
Коментари Харесай

Борислав Сарафов нареди проверка на прокурор, отказал по-строга присъда за фатална катастрофа

Главният прокурор Борислав Сарафов се срещна с близки на потърпевши и починали при произшествия у нас и назначи ревизия на прокурор Владислав Владимиров от Апелативната прокуратура в София. За това осведомиха от пресцентъра на държавното обвиняване. 

Срещата се организира на 14 октомври в Съдебната палата в София по самодейност на околните на починали на пътя младежи, част от съдружие „ Ангели на пътя “. В нея участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

„ Ние усещаме болката ви. Престъпленията, свързани със гибел на пътя, са главен акцент в работата на прокуратурата. Нашата упоритост е, доколкото законът ни разрешава, да създадем всичко допустимо да реализираме правдивост по тези каузи. А със справедливостта ще пристигна и генералната предварителна защита “, съобщи Борислав Сарафов.

 МО за авиокатастрофата на 13 септември: Пилотите са поели прекомерно висок риск България 4 мин. МО за авиокатастрофата на 13 септември: Пилотите са поели прекомерно висок риск  ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път Съдържание от партньори 2 мин. ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път  Спасиха 8-месечно бебе, глътнало пластмасова част от играчка България 3 мин. Спасиха 8-месечно бебе, глътнало пластмасова част от играчка  Хиперколата, основана в Родопите: Защо е без предно стъкло? Тази сутрин 3 мин. Хиперколата, основана в Родопите: Защо е без предно стъкло?  Прощаваме се с именития рок музикант Кирил Маричков България 3 мин. Прощаваме се с именития рок музикант Кирил Маричков  83-годишен водач в насрещното: Не знаел къде е и накъде пътува Тази сутрин 2 мин. 83-годишен водач в насрещното: Не знаел къде е и накъде пътува  Южна Корея разгласи, че Северна Корея е взривила сектори от път на нейна територия Светът 3 мин. Южна Корея разгласи, че Северна Корея е взривила сектори от път на нейна територия  И във вторник ще се радваме на високи температури България 2 мин. И във вторник ще се радваме на високи температури  МО за авиокатастрофата на 13 септември: Пилотите са поели прекомерно висок риск България 4 мин. МО за авиокатастрофата на 13 септември: Пилотите са поели прекомерно висок риск  ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път Съдържание от партньори 2 мин. ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път  Спасиха 8-месечно бебе, глътнало пластмасова част от играчка България 3 мин. Спасиха 8-месечно бебе, глътнало пластмасова част от играчка  Хиперколата, основана в Родопите: Защо е без предно стъкло? Тази сутрин 3 мин. Хиперколата, основана в Родопите: Защо е без предно стъкло?  Прощаваме се с именития рок музикант Кирил Маричков България 3 мин. Прощаваме се с именития рок музикант Кирил Маричков  83-годишен водач в насрещното: Не знаел къде е и накъде пътува Тази сутрин 2 мин. 83-годишен водач в насрещното: Не знаел къде е и накъде пътува  Южна Корея разгласи, че Северна Корея е взривила сектори от път на нейна територия Светът 3 мин. Южна Корея разгласи, че Северна Корея е взривила сектори от път на нейна територия  И във вторник ще се радваме на високи температури България 2 мин. И във вторник ще се радваме на високи температури

Основните обсъждани тематики включваха ускорение на експертизите и досъдебните производства, както и потребността от законодателни промени за решение на казуса с неналичието на движимости лица.

Сарафов съобщи още, че във връзка сигнал на „ Ангели на пътя “ е назначена проверка на прокурор Владислав Владимиров от Апелативната прокуратура в София. Ревизията ще обхване цялостната работа на магистрата, в това число срочността и качеството на произнасянията му по случаи на пътни произшествия.

Причината е отводът на Владимиров да поддържа митинга на Софийска градска прокуратура за по-ефективна присъда за гибелен случай на пътя, породена от водач с превишена скорост. При случая е починало 20-годишно момче от Перник, а негов сателит е бил тежко ранен.

Срещата приключи с разискване на други въпроси, сложени от околните на жертвите, които упорстват за по-голяма успеваемост и правдивост в процеса на следствие и санкции за причинителите на пътни нещастия.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР