Главният преговарящ по Brexit Мишел Барние в интервю за няколко

...
Главният преговарящ по Brexit Мишел Барние в интервю за няколко
Коментари Харесай

ЕС има готовност да даде на Великобритания допълнителни гаранции по споразумението за Brexit


Главният договарящ по Brexit Мишел Барние в изявление за няколко огромни европейски медии съобщи за готовността на Европейския съюз да даде спомагателни гаранции на Англия, за да спомага на за утвърждение от английския парламент на съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз. „ Можем да намерим гаранции, за потвърждаване, гарантиране на положителната воля и добросъвестността на европейците за отговорностите, които ще имат същинска правна стойност, така както и, че ще са съвместими. Работим над това и денонощно “, цитират думите на Барние изданията Les Echos, Die Welt, La Stampa и El Mundо.

Координаторът на Европейски Съюз за договарянията изяснява: „ Тези уверения боже да бъдат дадени в „ тълкувателен документ “, формата, на който следва към момента да се дефинира и който да добави съглашението за излизане и политическата декларация “. Мишел Барние счита, че „ съществува недоумение по отношение на backstop ". " Backstop ", съгласно замисъла на неговите създатели е нужда за отбягване на проблеми, свързани с физическата граница сред Ирландия и Северна Ирландия след Brexit, плануван за 29 март.

„ Някои в Обединеното кралство настояват, че се притесняват от това какъв брой дълго би могъл да бъде употребен от европейците Backstop, да не би прекомерно дълго да запазят тази позиция в общата митническа територия. Това не е и в никакъв случай не е било наше желание “, споделя Барние. „ Ако британците желаят доста повече от съглашението за свободен търговски продан, може да задълбочим политическата декларация, която слага основите на бъдещите връзки. Ако те желаят митнически съюз, то ние сме подготвени и това може да даде друго измерение на ирландския въпрос “, отбелязва основният договарящ на Европейски Съюз. Той е уверен, че „ път към постигането на съглашение “ съществува.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР