Главният преговарящ от страна на ЕС за Брекзит Мишел Барние

...
Главният преговарящ от страна на ЕС за Брекзит Мишел Барние
Коментари Харесай

Главният преговарящ за ЕС: Все още има вариант Великобритания да остане в Съюза

Главният договарящ от страна на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи, че към момента има работа за извършване на договарянията за излизането на Великобританияот Европейски Съюз, осведоми Ройтерс. " Все още не сме там ", сподели той преди да изнесе тирада за Брекзит в Берлин.

По-късно Барние сподели на бизнес конференция в немската столица, че ще се опита да избегне " корав " Брекзит.

Все още има несъгласия по отношение на Европейския съд, разкри той и добави, че Англия зависи от единния пазар на Европейски Съюз.
По думите му Ирландия остава огромен проблем на договарянията. Ще би трябвало да подсигурим границата сред Ирландия и Северна Ирландия, акцентира Барние.

Преговорите за финансите към момента не са завършили, сподели основният договарящ на Европейски Съюз.

Тереза Мей възнамерява да приказва с Доналд Туск за " бъдещото надълбоко и особено партньорство, което желая да имаме с Европейския съюз "

Според него преходният интервал след Брекзит не може да бъде прекомерно нескончаем, защото ще наруши член 50, предупреждавайки, че няма да има преходна фаза, в случай че не бъде подписано съглашение.

Барние акцентира, че към момента има вид Англия да остане в Европейски Съюз.

Трябва да бъде ясно на Обединеното кралство, че бъдещето на Европейски Съюз е по-важно от Брекзит, акцентира той и добави, че Брюксел желае бъдещите връзки с Лондон да съумеят, само че търговията би трябвало да бъде обективна.

Ще продължим да работим, в случай че не реализираме съглашение през идващите две седмици, увери той.

Все още не сме договорили изискванията за финансовата сметка, границата с Ирландия и правата на жителите, разкри Барние.
Сметката за Брекзит, въпросът за границата с Ирландия и правата на жителите на Европейски Съюз във Англия са главните тематики на договаряния сред Лондон и Брюксел.

Европейски Съюз желае тези въпроси да бъдат позволени преди да се пристъпи към договаряния за бъдещите търговски връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР