Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние ще

...
Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние ще
Коментари Харесай

Утре подновяват преговорите за Брекзит в Брюксел

Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние ще се срещне на следващия ден в Брюксел с английския договарящ екип, заяви представител на Европейски Съюз, представен от Франс прес и Ройтерс.

Барние уточни в събота, че Европейски Съюз е подготвен да даде спомагателни гаранции на Англия за да се улесни одобряването на съглашението за Брекзит от английския парламент. Утре той ще се срещне с английския министър за Брекзит Стивън Баркли и основния прокурор Джефри Кокс.

Планираната дата за излизането на Англия от Европейски Съюз е 29 март. Британският министър председател Тереза Мей се пробва да внесе промени в съглашението с вярата то да бъде утвърдено от националния парламент на 12 март. Ако тогава съглашението още веднъж бъде отхвърлено, както към този момент стана през януари, Мей на 13 март ще попита депутатите дали желаят излизане от Европейски Съюз без съглашение. Ако те откажат, тя на 14 март ще внесе в Народното събрание предложение за отсрочване на датата на Брекзит.

Лидерите на Европейски Съюз обаче предизвестяват, че биха приели отсрочване на Брекзит единствено в случай че то е аргументирано безапелационно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР