Главният поркурор също коментира решението на Нидерландия да болкира присъединяването

...
Главният поркурор също коментира решението на Нидерландия да болкира присъединяването
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма причина да не бъдем приети в Шенген

Главният поркурор също разяснява решението на Нидерландия да болкира присъединението на България към Шенген като посочи, че не отстояваме дружно националните си ползи, оповестява Българска национална телевизия.

" Няма причина да не бъдем признати в Шенген, покрили сме стандартите. Но преекспонирането на проблемите с присъединяване на българи против българи ни пречи. Не пазиме дружно на открито националните ни ползи “ – посочи той.

Главният прокурор изнесе лекция на тематика „ Върховенство на закона, правова страна, разделяне на управляващите и народна власт “ пред студенти и преподаватели от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии.

„ Демокрацията в България е извънредно нежна, лустрото ѝ е фино, доста елементарно може да се пропука и то е почнало да се пропуква. За да не загубим това, което считаме за обещано, би трябвало да съблюдаваме разпоредбите и да работим като общественост, като екип “, обърна се към аудиторията той.

Гешев отговори на въпроси от студенти и преподаватели за проблемите в страната, връзките сред управляващите и законодателството.

Главният прокурор акцентира, че плановете за законови промени, ориентирани към прокуратурата, целят да се овладее правосъдната система и по този начин посредством нея да се упражнява политическа власт.

„ Никой не може да ми отговори за какво ми желаят оставката. Логичният отговор е - тъй като прокуратурата засегна доста ползи. Целта е политическа. В персонален проект аз бих живял по-добре, в случай че не съм основен прокурор. Подходът, който се развива, за мен е в жанр „ Троцки “. Принципът е: има човек - има проблем, няма човек - няма проблем. Това не е промяна. Това е тъжно и рисково за България, за нас като общество и за жителите “, разяснява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР